Kortere opleidingsduur Verzorgende-IG bij Gilde Opleidingen in Weert

19 apr

In de zorg is het tekort aan gekwalificeerd personeel een groeiend probleem. Ondertussen neemt de vraag naar zorg toe en dit zal de komende jaren niet veranderen. Voor een optimale doorstroom van verzorgenden, start Gilde Opleidingen daarom met ingang van studiejaar 2023/2024 in Weert met het aanbieden van de mogelijkheid de bol-opleiding Verzorgende-IG versneld, in twee jaar, af te ronden.

Optimale doorstroom
Gediplomeerde zorgtoppers zijn hard nodig. Momenteel duurt de bol-opleiding tot verzorgende IG bij Gilde Opleidingen in Weert 3 jaar. Voor een optimale doorstroom, krijgen studenten met ingang van studiejaar 2023/2024 de mogelijkheid deze opleiding binnen 2 jaar af te ronden. Zo kunnen zij eerder aan de slag met het echte werk óf sneller starten aan de opleiding Mbo-Verpleegkundige. Thomas Frohn, teammanager bij Gilde Opleidingen: “Deze mogelijke versnelling geeft ook perspectieven aan studenten die vanuit vmbo kader een zorgopleiding willen volgen en de vierjarige opleiding Mbo-Verpleegkundige nét te moeilijk vinden. Zij krijgen vanaf nu de kans de opleiding Verzorgende IG in 2 jaar af te ronden, zodat ze vervolgens doorstromen naar de verpleegkundige-opleiding en in 4 jaar 2 diploma’s ontvangen in plaats van 1.”

Hoe ziet dit eruit?
Dit initiatief, waarbij kwaliteit voorop staat, komt mede tot stand door de nauwe samenwerkingen die Gilde Opleidingen heeft met regionale zorgorganisaties. Het is mogelijk, maar niet per definitie noodzakelijk om de opleiding binnen 2 jaar af te ronden. De student bepaalt zelf zijn leertempo en de docenten sluiten hierbij aan. Dit maakt het een maatwerkopleiding waar de student méér eigenaar is van zijn eigen leerproces.

Start na de zomervakantie
De eerste aanmeldingen voor de opleiding stromen binnen. De eerste studenten starten direct na de zomervakantie.

Open avond
De open avond van deze opleiding vindt plaats op maandag 22 mei. Klik hier om je aan te melden.