Samen met Meander Thuiszorg scholen we nieuw zorgpersoneel

6 aug 2020

Er is nog altijd een tekort aan personeel in de zorg. Om die reden zijn Meander Thuiszorg en Gilde Zorgcollege afgelopen schooljaar een samenwerking gestart om nieuwe medewerkers aan te trekken en op te leiden. Het eerste traject is succesvol afgerond. Door de nauwe samenwerking tussen de twee organisaties en het in company traject zijn er deze zomer weer extra handen aan het bed. Ook komend schooljaar wordt de samenwerking voortgezet om nieuwe medewerkers klaar te stomen voor het werk in de zorg.

Zeer te spreken over deze samenwerking is Lisan Cox, medewerker personeelszaken bij Meander Groep. “We zijn super tevreden over de samenwerking met Gilde Zorgcollege. Door het in company traject zijn de lijnen kort en wordt alles snel opgepakt. Door de praktijkervaring herkent de docent situaties uit het werkveld, waardoor studenten instructies krijgen die ze direct kunnen toepassen.”

Astrid van den Hurk, die naast docent bij Gilde Zorgcollege ook verpleegkundige is, begeleidt de studenten. “We bieden scholing aan in de vorm van gepersonaliseerd leren. Studenten bepalen gedurende het hele traject zelf hun tempo. Door deze aanpak, in combinatie met de nauwe samenwerking met Meander Groep kunnen we echt maatwerk leveren.” Deze manier van lesgeven werd geïntroduceerd toen de coronacrisis uitbrak. “We hebben in die tijd met de lesstof kunnen schuiven, waardoor studenten die de benodigde modules hebben gehaald nu deels zelfstandig aan de slag gaan in het werkveld.”

Beide organisaties zijn dusdanig tevreden over de samenwerking dat in oktober van dit jaar een nieuw traject wordt gestart. Gedurende het in company traject worden de studenten opgeleid tot Verzorgende IG. Er wordt aandacht besteed aan kennis over ziektebeelden, anatomie en fysiologie. Ook krijgen studenten les in het geven van injecties. De vacature voor dit opleidingstraject is reeds gesloten.