Nieuwe specialistenopleiding in Geleen: Praktijkopleider

26 mei 2020

In het nieuwe schooljaar 2020/2021 start Gilde Zorgcollege in Geleen een nieuwe opleiding: Praktijkopleider. In Limburg is veel vraag naar deze specialistenopleiding vanuit het werkveld. De opleiding wordt ook in Roermond aangeboden.

Praktijkopleiders werken samen met studenten, werkbegeleiders, managers en docenten en dragen bij aan praktijkleren binnen de organisatie waar zij werkzaam zijn. De opleiding is zeer praktijkgericht waarbij de casuïstiek uit de eigen werksituatie van de deelnemers aan bod komt. Deelnemers kunnen de lesstof meteen in de praktijk toepassen.  

Voor het volgen van deze specialistenopleiding moeten deelnemers minimaal een opleiding op mbo-niveau 3 hebben afgerond. Een alternatief is om een EVC-traject te volgen. Gilde Opleidingen is een erkende EVC-aanbieder. EVC staat voor erkennen van eerder verworven competenties. Wanneer een deelnemer al werkervaring of kennis heeft opgedaan tijdens een andere opleiding of cursus kan dat worden getoetst. Wanneer voldaan wordt aan de gestelde criteria kunnen deze competenties mogelijk worden omgezet in een diploma of certificaat.

Voor informatie of om deelnemers aan te melden kun je terecht op de pagina van de opleiding Praktijkopleider. Voor meer informatie over EVC neem contact op via evc@gildeopleidingen.nl of bel +31 88 468 20 10.