Samenwerking met De Zorggroep is een succes

20 mrt 2020

Om de druk op medewerkers in de zorgsector te verlichten, hebben Gilde Zorgcollege en De Zorggroep de handen ineengeslagen. Met scholing in de vorm van een maatwerktraject kan De Zorggroep op korte termijn zorgondersteuners inzetten in het werkveld. Wegens het succes van het eerste traject dat gestart werd in 2019 wordt de samenwerking in dit jaar doorgezet.

Om geschikte kandidaten in deze tijd van krapte van betekenis te laten zijn, is het maatwerktraject gericht op de beginselen van de basiszorg. Verschillende deelnemers zijn, na afronding van dit traject, ingestroomd in een bbl-opleiding bij De Zorggroep. Onder andere de opleiding Dienstverlening, onder de noemer Carrière Switch Helpende Zorg en Welzijn. Andere kandidaten hadden behoefte om eerst werkervaring op te doen in de ondersteuning. Deze vorm van het aanbieden van maatwerk zorgt dat iedereen, ongeacht niveau of werkervaring, aan de slag kan in de zorg.

In september van dit jaar wordt opnieuw een traject Carrière Switch Helpende Zorg en Welzijn gestart. De opleiding op niveau 2 duurt 1 jaar. Bij goed gevolg kunnen deelnemers aan de slag als Helpende op niveau 2 of, zowel direct na afronding of op langere termijn, een vervolgopleiding tot Verzorgende IG volgen. Hiervoor dient men wel de selectieprocedure te doorlopen.