Update 13 maart - coronamaatregeling en bpv

13 mrt 2020

Door de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector rondom het coronavirus en het belang om niet bij te dragen aan verdere verspreiding van het virus, heeft de directie van Gilde Zorgcollege en Gilde school voor Pedagogiek besloten strakkere maatregelen te volgen met betrekking tot de beroepspraktijkvorming van zorg- en welzijnsopleidingen. De prioriteit ligt bij het beschermen van de gezondheid en veiligheid van cliƫnten, patiƫnten en bewoners van zorg- en welzijnsorganisaties en onze studenten en medewerkers. Met de nieuwe maatregelen kunnen we het aantal kruiscontacten van studenten tussen zorg- en welzijnsorganisaties en school minimaliseren en daarmee verdere verspreiding van het virus voorkomen. Studenten en stagebedrijven hebben hierover een brief ontvangen.

Wat betekent dit voor jou als BOL-student:

  • De eerstejaars stage van de Zorg- en Welzijnsopleidingen worden per direct en tot en met 24 april 2020 stopgezet.
  • Zit je in leerjaar 2, 3 of 4 dan kom je tot 24 april 2020 niet naar school maar volg je de opleiding volledig in de praktijk. Vanuit het oogpunt van opleiden is het wenselijk dat de praktijkdagen waar mogelijk uitgebreid worden. Mocht het niet mogelijk zijn dat je meer stage loopt dan gepland, dan werk je de overige dagen thuis aan opdrachten vanuit school.

Reguliere contactmomenten met stagiaires, werkbegeleiders en zorg-/welzijnsinstellingen worden door stagedocenten digitaal vormgegeven. Wanneer de veiligheid en kwaliteit van de stage in het geding dreigt te komen, neem dan contact op met je bpv-begeleider.

Ben je een BBL-student, dan geldt dat we de lesdagen op school opschorten tot en met 24 april 2020. Als BBL-student ben je dan alleen werkzaam in je organisatie.

Reguliere contactmomenten worden door de docenten voorlopig digitaal vormgegeven.

!Let op deze maatregelingen gelden niet voor de opleiding Zorgtechnicus.

Gezien de urgentie zullen bovengenoemde besluiten per direct ingaan. We zijn ons ervan bewust dat de uitwerkingen van dit besluit de nodige uitdagingen met zich mee brengen. In het belang van de volksgezondheid, ook van juist kwetsbare groepen, vertrouwen we erop dat je begrip kunt opbrengen voor deze besluiten. Als je nog vragen hebt neem je contact op met je trajectbegeleider.