SJG-spoor

12 jul 2022

Vijf studenten aan Gilde Zorgcollege tekenen meteen na hun stage een arbeidscontract bij SJG Weert. Zij hebben net hun opleiding Mbo-Verpleegkundige bij Gilde Zorgcollege succesvol afgerond. Tijdens hun opleiding namen zij deel aan SJG-spoor. Een unieke kans in Weert om te leren en werken in je eigen regio-ziekenhuis.

Deelnemers aan SJG-spoor maken tijdens hun stage in de laatste twee jaar van de opleiding kennis met verschillende afdelingen, specialismes en uitdagingen waarmee ze te maken krijgen tijdens het werken in een ziekenhuis. Op deze manier kunnen de studenten zich specialiseren in de klinische zorg en kan het ziekenhuis nieuwe medewerkers aan zich binden. Het traject pakt succesvol uit want dit is de eerste lichting studenten dat jaarlijks nieuwe medewerkers voor het ziekenhuis én voor de regio gaat opleveren.

Elly Coolen, opleidingsadviseur bij SJG: “De samenwerking met Gilde Zorgcollege helpt het ziekenhuis aan goed opgeleid zorgpersoneel. Zeker nu op zowel de korte alsook de lange termijn een tekort aan personeel verwacht wordt. Intern opgeleide medewerkers zijn erg waardevol voor onze organisatie.”