Combi-opleiding MBO-Verpleegkundige/Maatschappelijke Zorg

kom zorgen

Je leert zelfstandig en in teamverband te werken met doelgroepen met complexe zorgvragen. De opleiding richt zich op gespecialiseerde expertise zoals het verpleegkundig ondersteunen van een specifieke doelgroep. We besteden niet alleen veel aandacht aan het leren van zorgtaken, maar ook aan communicatieve vaardigheden.

Opleiding

De Combi-opleiding MBO-Verpleegkundige/Maatschappelijke Zorg is ideaal voor ijverige studenten, want na 4 jaar kun je niet 1, maar 2 diploma’s behalen. Om je klaar te stomen, krijg je les in het begeleiden van doelgroepen, lessen in verzorging en verpleegtechnische technieken. Daarnaast leer je alles over ziektebeelden, anatomie en fysiologie. Je leert hoe je begeleidt en communiceert. Bijvoorbeeld hoe je een slechtnieuwsgesprek voert. Naast de beroepsgerichte vakken krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en Engels.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Bol opleiding alleen in Venray

De Combi-opleiding MBO-Verpleegkundige/Maatschappelijke Zorg leerweg bol kun je alleen in Venray Volgen. Gilde Zorgcollege biedt deze opleiding aan in samenwerking met Vincent van Gogh en Dichterbij. Je gaat binnen deze opleiding werken & leren bij een van deze organisaties op locatie.

Als bol-student is het mogelijk om na 2 jaar over te stappen naar een bbl-opleiding. Natuurlijk met een grote kans op uitzicht van een vaste baan als Verpleegkundig Begeleider bij een van deze organisaties.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
 • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1 (BBL)
 • Sittard - Poststraat 8-10 (BBL)
 • Venlo - Groenveldsingel 40 (BBL)
 • Venray - Henri Dunantstraat 40 (BOL en BBL)
 • Weert - Vogelsbleek 5 (BBL)
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
 • BBL
insert_invitation Duur: 4 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Over jou

Behulpzaam
Behulpzaam
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Stressbestendig
Stressbestendig
Zorgzaam
Zorgzaam

De praktijk

Na de Combi-opleiding MBO-Verpleegkundige/Maatschappelijke Zorg kun jij bijna overal in de zorg terecht. Van een verpleeghuis tot verzorgingstehuis en van gehandicaptenzorg tot geestelijke gezondheidszorg. Van daklozenopvang tot zorgboerderij en van asielzoekerscentrum tot psychiatrisch centrum. Afhankelijk van de werkomgeving liggen je taken meer bij de verzorging van de cliënt of het uitvoeren van verpleegkundige handelingen. Of je begeleidt de cliënten bij wonen, scholing en vrijetijdsbesteding. Jij helpt mensen het beste uit zichzelf te halen en bouwt met hen een sterke band op. Maar werken in de zorg is meer dan alleen cliënten begeleiden en verplegen; je stelt behandelplannen op en organiseert activiteiten. Je werkt op onregelmatige tijden, maar dat vind jij niet erg. Je hebt namelijk het leukste vak dat er is!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
tussen de €2.600,- en €3.225,- bruto per maand
school
Hbo Verpleegkunde, Hbo Social Work (Vervolgopleiding)