Verpleegkundige Top-Opleiding (Klinische Zorg)

Jij maakt carrière
in de zorg!

Verpleegkundige Top-Opleiding (Klinische Zorg)

Jij wilt het liefst aan de slag in de klinische zorg van een ziekenhuis? Na de Verpleegkundige Top-Opleiding (klinische zorg) kun jij meteen beginnen. Wij bereiden je optimaal voor op de uitdagingen in de zorg.

Opleiding

Het grote verschil tussen de opleidingen MBO-Verpleegkundige en Verpleegkundige Top-Opleiding (klinische zorg) is de nauwe samenwerking met ziekenhuizen en het andere roc in Limburg. Tijdens deze top-opleiding loop je heel veel stage. In de eerste 2 jaar minimaal 10 weken en tijdens de laatste 2 jaar 4 dagen per week. Dit wissel je af met theoretische vakken als anatomie, pathologie en klinische verpleegkunde.

Naast je zorgvakken en de verplichte vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen, kies je zelf ook vakken uit: de keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. Download hier de folder van de Verpleegkundige Top-Opleiding.

Let op: de opleiding wordt straks aangeboden in Geleen óf Roermond. Welke van de twee is nog niet definitief. Het aantal stage-/opleidingsplaatsen is beperkt, meld je daarom snel aan.
Vanaf leerjaar 3 kun je deze opleiding ook als bbl volgen. 

 

Ik schrijf me in! Bezoek de infodag

Vereiste vooropleiding

De vooropleidingseisen van de Verpleegkundige Top-Opleiding wijken af van de opleiding Mbo-verpleegkunde. Dit is omdat het een specialistische opleiding is. Kom je hier niet voor in aanmerking plaatsen we je automatisch in de opleiding Mbo-verpleegkundige.

 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma vakopleiding Verzorgende IG

 

Over de opleiding

location_on
 • Geleen - Dr. H. van der Hoffplein 1
 • Roermond - Kerkeveldlaan 1
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 4 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:

Lesgeld BOL

 • €1.216,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Kosten leermiddelen
Exclusief keuzedelen ongeveer €381,- per schooljaar (totale kosten gedeeld door aantal leerjaren). Exclusief aanschaf laptop. Kosten kunnen dus per jaar hoger/lager zijn.

Over jou

Behulpzaam
Behulpzaam
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Stressbestendig
Stressbestendig
Zorgzaam
Zorgzaam

De praktijk

In het ziekenhuis waar je werkt, ben jij het aanspreekpunt voor de patiënten. Jij stelt een verpleegplan op. Tijdens het verblijf help je patiënten bij de persoonlijke verzorging en verlies je ze geen moment uit het oog. Jij observeert nauwkeurig hoe het met ‘jouw’ patiënten gaat.

Bij een crisissituatie word jij meteen opgeroepen omdat je goed kunt omgaan met onverwachte en instabiele zorgsituaties. Je werk is afwisselend. Dat is leuk, maar vraagt ook om flexibiliteit!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.300,- en € 2.600,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten

Veelgestelde vragen

 • Wij zijn een erkende EVC-aanbieder. EVC staat voor erkennen van eerder verworven competenties. Oftewel: heb je bijvoorbeeld al werkervaring of veel geleerd op een andere opleiding of cursus? Dan toetsen we dit. Voldoe je aan bepaalde criteria, dan heb je misschien recht op een diploma of certificaten. Benieuwd of dat voor jou geldt? Neem contact op met ons EVC-punt via info@loopbaancentrum.nl of +31 88 468 20 10.

 • Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling:

  • Gereedschappen en verbruiksmaterialen worden betaald door de school. Voor de opleidingen Kok en Wellness en Beauty adviseren we anders. Daarover lees je meer in de faq's hieronder.
  • Beroepskleding koop je zelf.
  • Voor opleidingen op niveau 3 en 4 en sommige technische niveau 2-opleidingen heb je een laptop nodig. Klik hier voor een overzicht van de eisen.
  • Vrijwillige vakschoolbijdragen zijn bedoeld voor excursies en andere extra activiteiten. Deze zijn vrijwillig. Als je niet wilt deelnemen aan de activiteiten krijg je een alternatief lesprogramma aangeboden. Je opleiding geeft je een overzicht van de activiteiten en de bijbehorende kosten.
  • Heb je onvoldoende financiële middelen, dan kan het Studentenfonds misschien helpen. Samen met Stichting Leergeld kijken wij of we iets voor je kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:
   • Gilde Opleidingen geeft je de benodigde leermiddelen
   • Gilde Opleidingen kan voor specifieke kosten een tegemoetkoming verstrekken
   • Gilde Opleidingen scheldt de opleidingsspecifieke kosten kwijt. 
  • Extra: Gilde Opleidingen heeft bovenop de regeling ‘schoolkosten’ een boekengarantie. Boeken die je koopt voor je opleiding, maar waarvan achteraf aantoonbaar is dat deze niet gebruikt zijn in je opleiding (en dus onterecht in de boekenlijst zijn opgenomen), neemt Gilde Opleidingen tegen kostprijs terug. Melding van niet gebruikte boeken kun je doen bij het Meldpunt Leermiddelen.